Schouw afbreken

Professionele verwijdering van uw schouw volgens een nette en methodische werkwijze.
Een offerte in 1 minuut

Zie hieronder een greep uit onze vakgebieden

Schoorsteen verwijderen Nederland kan u ontzorgen van a tot z! Zie hieronder een greep uit onze vakgebieden
Bereken uw prijs

Professionele verwijdering

Schouw afbreken – waar moet u op letten?

Wilt u graag uw schouw laten verwijderen, maar heeft u geen idee hoe u dit het beste kan aanpakken? Lees dan gauw verder. Het weghalen van een schouw is namelijk geen gemakkelijke opgave en het is daarom handig om professionele hulp in te schakelen. Een schouw verwijderen heeft een aantal voordelen: de woonruimte wordt vergroot, het interieur is makkelijker te veranderen en met het weghalen van een ouderwetse schouw krijgt u een moderner interieur. Toch kan het verwijderen van een schouw bij de verkeerde aanpak leiden tot desastreuze gevolgen. Daarom is het inschakelen van een professioneel bedrijf een vereiste. Welke aspecten zijn nou belangrijk bij het verwijderen van een schouw en waar moet u allemaal op letten?
Schoorsteen verwijderen

Schouw laten weghalen?

Maak een afspraak met een van onze adviseurs. Een ervaren collega komt bij u langs om samen te kijken wat er moet gebeuren. Zo bent u er zeker van dat u een de scherpste prijsopgave van ons ontvangt die geheel op maat is
Ja, ik wil een offerte!

Voorkom problemen

Waarom een schouw laten weghalen?

Mensen laten om verschillende redenen hun schouw weghalen. Dit kan zijn omdat de schouw al erg oud is en dat het niet meer past bij de stijl van het tegenwoordige interieur. Ook is het tegenwoordig meestal niet meer nodig om een houtkachel te hebben voor het verwarmen van het huis, mensen gebruiken nu vaak een cv-ketel of een warmtepomp om hun huis mee te verwarmen. Zeker als het rookkanaal problemen heeft en niet meer kan worden gebruikt wordt de houtkachel sowieso al niet meer gebruikt en heeft de schouw geen functie meer. Een andere reden waarom mensen graag van hun schouw af willen kan zijn dat de schouw teveel ruimte inneemt. Een open haard is een vrij groot object in het interieur en dit kan erg veel woonruimte innemen. Mensen kunnen de woonruimte van de plek van de schouw erg nodig hebben en daarom willen ze de schouw laten verwijderen.
Ja, ik wil een offerte

Bereken uw prijs

Maak gebruik van onze eenvoudige calculator. Krijg direct inzicht in wat een schoorsteen verwijderen kost.

Een offerte in 1 minuut!

Krijg uw persoonlijke offerte per mail opgestuurd. Na het berekenen van uw kosten kunt u deze direct omzetten in een offerte.

Direct inplannen

Plan vervolgens eenvoudig per mail of via WhatsApp een afspraak in. Even bellen kan natuurlijk ook gewoon!
Ja, ik wil een offerte

Meer ruimte in huis

Voordelen van het verwijderen van een schouw

Het verwijderen van een schouw kan een heleboel voordelen hebben en een hoop problemen verhelpen of voorkomen. Zo komt er veel ruimte vrij wanneer de schouw verwijderd is en krijg je na het verwijderen veel meer woonruimte. Ook is een schouw erg bepalend voor je interieur, u kunt niet veel kanten op met meubels en bent genoodzaakt om uw woonruimte in te richten rondom de schouw. Wanneer de schouw weg is, is het veel makkelijker om een keer van interieur te veranderen en de meubels op een andere plek te plaatsen.

Bij gezinsuitbreiding kan het zelfs noodzakelijk zijn om meer woonruimte te creëren, dit kunt u makkelijk doen door de schouw te verwijderen. Zo krijgt u meer plek voor bijvoorbeeld een speelhoek voor kinderen of een extra plek voor een stoel of tafeltje. Verder is een schouw meestal een oud object in het huis en past de schouw niet helemaal meer bij deze tijd. Mensen willen graag een wat moderner interieur, maar dit kan door de schouw erg lastig worden gemaakt. Na het verwijderen van de schouw kunt u opnieuw beginnen met het inrichten van uw huis en hoeft u geen rekening meer te houden met de schouw.
Beoordeling
4.8
144 reviews
Bert Visser
17 november
Snel een offerte opgevraagd waarop het werk naar afspraak is uitgevoerd. Heel blij mee.
Geplaatst op 
Google
Bert Visser
17 november
Snel een offerte opgevraagd waarop het werk naar afspraak is uitgevoerd. Heel blij mee.
Geplaatst op 
Google
Bert Visser
17 november
Snel een offerte opgevraagd waarop het werk naar afspraak is uitgevoerd. Heel blij mee.
Geplaatst op 
Google

Tips van de professional

Risico's bij het verwijderen van een schouw

Het verwijderen van een open haard wordt door veel mensen onderschat, ze denken dat ze dat makkelijk zelf kunnen doen. Dat is maar in weinig gevallen zo. De meeste schouwen zijn namelijk dragend of hebben een stabiliserende functie en kunt u dus niet zomaar verwijderen. Als u dit op de verkeerde manier doet, kan dit tot serieuze gevolgen leiden wat betreft de constructie van uw huis en de veiligheid van uzelf en uw gezin. De gevolgen kunnen scheuren in de muur zijn of grote schade aan de woning. Ook kan het zo zijn dat u niet voldoet aan de wet- en regelgeving als u zomaar aan de slag gaat met het verwijderen van een schouw. Raadpleeg van tevoren dus altijd een professional en vraag hem wat de beste manier van aanpak is bij het verwijderen van uw schouw.

Dragende schouw

Belangrijk om te weten is of uw schouw dragend of niet-dragend is. Hoe kunt u nou zien of uw schouw dragend of niet-dragend is? Er zijn twee aspecten die u sowieso kunt checken om te zien of een schouw dragend of niet-dragend is. Zo kunt u de arcering op de bouwtekening bekijken, de bouwtekening vraagt u op bij de gemeente en in de bouwtekening staat aangegeven welke muren dragend zijn en welke niet. Dit geldt ook voor de schouw. Als de schouw niet weergegeven is als dragend, kunt u de schouw vrij makkelijk verwijderen zonder dat dit problemen oplevert. Een ander aspect waaraan u kunt zien of de schouw dragend of niet-dragend is, is de vloer op de schouw. Rust er een vloer bovenop uw schouw? Dan is de schouw dragend en kunt u deze niet zomaar verwijderen. Is dit niet het geval? Dan kunt u de schouw zonder al te veel problemen veilig verwijderen.
Ja, ik wil een offerte

de hamvraag:

Wat kost een schouw verwijderen?

Het verwijderen van een schouw is iets dat mensen graag over laten aan professionals. Het is werk wat erg precies moet worden gedaan, zodat alles veilig en probleemloos verloopt. De kosten van het verwijderen van een schouw lopen erg uiteen, dit komt doordat elke schouw anders is en op een andere manier verwijderd moet worden. Een schouw laten verwijderen op de begane grond kan bijvoorbeeld al een heel ander kostenplaatje opleveren als een schouw laten verwijderen op een bovenverdieping. Hetzelfde geldt voor de verschillende soorten woningen die er bestaan. Een schouw verwijderen uit een appartement is een hele andere ingreep dan een schouw laten weghalen uit een vrijstaand huis. Het verschil tussen het verwijderen van een dragende en een niet-dragende schouw is erg groot en kan het kostenplaatje ook erg veranderen. Tenslotte heeft de grootte van de schouw ook nog erg veel invloed op de kosten van het weghalen van een open haard.

Bij ons bent u verzekerd van een goede prijs/kwaliteit verhouding, wij leveren namelijk professioneel werk voor lage prijzen. Wilt u weten hoeveel het precies kost om uw schouw te laten verwijderen door ons? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan!

Nieuwe dakbedekking-dakpannen plaatsen op het dakbeschot

Vraag snel en eenvoudig uw offerte aan!

Wilt u graag uw schouw snel, veilig en zonder problemen laten verwijderen? Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan! Wij zorgen voor een snelle verwerking van de offerte en als u ervoor kiest om met ons te werken zijn wij snel ter plaatse om uw schouw te komen verwijderen!

Bereken uw prijs

Maak gebruik van onze eenvoudige calculator. Krijg direct inzicht in wat een schoorsteen verwijderen kost.

Een offerte in 1 minuut!

Krijg uw persoonlijke offerte per mail opgestuurd. Na het berekenen van uw kosten kunt u deze direct omzetten in een offerte.

Direct inplannen

Plan vervolgens eenvoudig per mail of via WhatsApp een afspraak in. Even bellen kan natuurlijk ook gewoon!
Ja, ik wil een offerte

Trots op onze klanten!

4,8/5 op basis van 144 reviews

Contact

Heb je een vraag of direct hulp nodig? Wij staan voor u klaar van 9.00 tot 18.00 uur.

Volg ons:

Bel mij terug!


© Schoorsteen verwijderen NL
NL53INGB0100154379
envelopephone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram